Cestuj, poznávej, ochutnávej...
Ostrov Zanzibar, známý také jako Unguja, je hlavním ostrovem souostroví Zanzibar, které se nachází v Indickém oceánu, asi 25–50 km východně od pevninské Tanzanie. Zanzibar je známý svými bílými písečnými plážemi, křišťálově čistou vodou, bohatou historií a fascinující kulturou.
KUCHYNĚ NA ZANZIBARU
Tanzánská kuchyně je pestrá a odráží bohatou kulturní a geografickou rozmanitost země. Spojuje vlivy tradičních afrických pokrmů, arabské, indické a evropské kuchyně, což je důsledkem historických obchodních cest a kolonizace. Hlavními složkami tanzánské kuchyně jsou čerstvé lokální suroviny, jako jsou obilniny, luštěniny, ryby, maso a tropické ovoce.
SPICES
TOUR
Ugali je tradiční základní pokrm v Tanzanii a dalších částech východní, střední a jižní Afriky. Je to jednoduchá, ale vydatná příloha připravovaná z kukuřičné mouky (někdy z maniokové nebo proso mouky) a vody, která se vaří do husté konzistence podobné polentě. Ugali je považováno za symbol africké kuchyně a je ceněno pro svou sytost a schopnost doplňovat různé druhy jídel.
TIPY PŘED CESTOU
Doporučuje se mít hotovost, protože bankomaty nejsou vždy dostupné ve venkovských oblastech.
Používají se zásuvky typu A, C a E (stejně jako v Evropě a USA)
STONE TOWN
Více...
ČÍST
HISTORIE
ČÍST
ČÍST
OSTROV KOŘENÍ
Více...
MASAJOVÉ
ČÍST
ČÍST
Prales
JOZANI
Více...
Kobky
OTROKŮ
Více...
ČÍST