MÁTE ZÁJEM O PŘEDNÁŠKU?
KONTAKTUJTE MNE NA TELEFONÍM ČÍSLE +420 774 041 323
NEBO EMAILEM: MIL.VACLAVIK@SEZNAM.CZ
Země, která se jedním prstem dotýká Evropy a přesto se od naší kultury tolik liší. Země, která nabízí pouště, hory, úžasné jídlo i kulturu kočovných berberů - lidí pouště. Procestujeme celé pobřeží Atlantiku s největšími arabskými památky. Impozantní mešita Hassana II v Casablance, surfování a pohodová atmosféra ve městě Essaouera i hlavní město Rabat. Přes pohoří atlas dojedeme až tam kde končí silnice a asfalt pohlcuje písek. Život berberů určuje tiché tempo pouště. Ochutnáme marocký tajine a nesmí chybět i královna sladkostí - baklava.
To vše a mnoho více je Maroko.
Přednášející: Milan Václavík
Země plná překrásných pralesů, kulturních tradic, extrémního ekonomického růstu i komunistického režimu. S Milanem ji procestujeme od severu k jihu. Ochutnáme skvosty vietnamské kuchyně, projdeme se starobylou Hanoí i moderním „Saigonem“ – městem neřesti. Odpočineme si na tropickém ostrově Phu Quoc, přespíme na lodi ve světoznámé zátoce Ha Long Bay, navštívíme fabriky na rybí omáčku a jako bonus se podíváme na skok i do Kambodže! Vietnam navštěvuji už šest let. Pracuji zde jako průvodce, věnuji se také extrémním kuchyním ve světě a tak se ve Vietnamu podíváme i na hadí krev, ptačí sliny nebo kachní embrya.
poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, ochutnejte smaženou tarantuli v Kambodži, nebo objevte chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě. Proč to vlastně lidé jedí jak to chutná? Cestopisná přednáška o tom, aby jsme poznali a pochopili, že jiný kraj znamená jiný mrav i v jídle. Přednáška je spojena s ochutnávkou exotického ovoce a praženého hmyzu.
Přednášející: Milan Václavík
-využití hmyzu jako potraviny. Jak chutná cvrček a bude hmyz opravdu potravinou budoucnosti? Kde všude ve světě se hmyz konzumuje? Přednáška spojená s live cooking o nutričních hodnotách hmyzu, o jeho využití v kuchyni a o tom, kde všude ve světě se s touto prapodivnou pochoutkou setkáte.
Přednášející: Milan Václavík
Nejbezpečnější země střední Ameriky o velikosti Slovenska nabízí nepřeberné množství zážitků.Země plná divokých zvířat, nedotčených pralesů a pohodových lidí. Tůry do pralesů, krmení krokodýlů z ruky, koupání v horkých pramenech pod aktivními vulkány i rafting na divokých řekách uprostřed divočiny. Chuť kávy, kakaové plantáže, ananasové tour i serfování a kokain je vše, co zde můžete ochutnat! Kostarika je země, kde "pura vida” v překladu jednoduchý život, nebo štastný život, uslyšíte místo pozdravů každý den tak dlouho, dokud na Kostarickou pohodu nenajedete také. Přijďte si poslechnout o třítýdenním putování autem po Kostarice.
Nejbezpečnější země střední Ameriky o velikosti Slovenska nabízí nepřeberné množství zážitků.Země plná divokých zvířat, nedotčených pralesů a pohodových lidí. Tůry do pralesů, krmení krokodýlů z ruky, koupání v horkých pramenech pod aktivními vulkány i rafting na divokých řekách uprostřed divočiny. Chuť kávy, kakaové plantáže, ananasové tour i serfování a kokain je vše, co zde můžete ochutnat! Kostarika je země, kde "pura vida” v překladu jednoduchý život, nebo štastný život, uslyšíte místo pozdravů každý den tak dlouho, dokud na Kostarickou pohodu nenajedete také. Přijďte si poslechnout o třítýdenním putování autem po Kostarice.
Pozvánky:
27. února 2020
Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.
3. listopadu 2021
Maroko - perla severní Afriky
Brno - klub cestovatelů
FB událost zde
Velký okruh Marokem. Hory, pouště, beduíni i památky staré stovky let. Marocká kuchyně, pohled do duše beduína a noci v pouštích.
29. dubna 2021
Online - zde
Všechny chutě světa, včetně těch nejšílenějších...
Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.
2018
11.
List
6.
List
3.listopad cestovatelský festival Caminos K. Vary
Extrémní a exotická jídla ve světě
Začátek: 11.00
3.
List
20. září 2018 Kino Heřmanův městec
Všechny chutě Asie + ochutnávka
Začátek: 18.00
20.
Zář
26. dubna 2018 Cestovatelský festival Nadivoko -
Brno, Malá Amerika
Kostarika- perla Střední Ameriky
Začátek: 18.45
26.
DUB
16. dubna 2018 Klub cestovatelů Brno, Veleslavínova 14
Kostarika- perla Střední Ameriky
Začátek: 17.00
16.
DUB
12. dubna 2018 městská knihovna Kyjov
Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka
Začátek: 17.00
12.
DUB
7. dubna 2018 Brandýs nad Labem
Kavárna Dvě vrány
Jak chutná Asie? + ochutnávka
Začátek: 17.00
7.
DUB
24. března PVV Ideon Pardubice
Chuťe blízkého východu a hmyzí kuchyně + ochutnávka
Začátek: 11.00 a 13.30
24.
Bře
22. března Městská knihovna Jevišovice
Exotická a extrémní jídla na cestách po Asii
Začátek: 18.00 - vstupné ZDARMA
10. března KD Březnice
Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka žabích stehýnek, tarantulí, štírů a exotického ovoce
Začátek: 18.00
14. února 2018 Klub cestovatelů Brno
Kostarika - země pralesů a divokých zvířat
Začátek: 18.30, Veleslavínova 14
BVV - region tour Brno
Exotické kuchyně světa
Kdy:
20.-21.1.2018
14.00-15.00 h
5. prosince Brno - Borneo
Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14
Kdy: 18:30
3. prosince Brno - Extremní jídlo ve světě
Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14
Součástí přednášky bude pětichodové menu
Kdy: 18:00
29. Listopadu Vyškov - všechny chutě Arabského světa
Kde: kino Sokolský dům
Kdy: 17:00