top of page

MÁTE ZÁJEM O PŘEDNÁŠKU?

KONTAKTUJTE MNE NA TELEFONÍM ČÍSLE +420 774 041 323

NEBO EMAILEM: MIL.VACLAVIK@SEZNAM.CZ

marokoperla afriky

Země, která se jedním prstem dotýká Evropy a přesto se od naší kultury tolik liší. Země, která nabízí pouště, hory, úžasné jídlo i kulturu kočovných berberů - lidí pouště. Procestujeme celé pobřeží Atlantiku s největšími arabskými památky. Impozantní mešita Hassana II v Casablance, surfování a pohodová atmosféra ve městě Essaouera i hlavní město Rabat. Přes pohoří atlas dojedeme až tam kde končí silnice a asfalt pohlcuje písek. Život berberů určuje tiché tempo pouště. Ochutnáme marocký tajine a nesmí chybět i královna sladkostí - baklava.

To vše a mnoho více je Maroko.

Přednášející: Milan Václavík

vietnamzemě legend

Země plná překrásných pralesů, kulturních tradic, extrémního ekonomického růstu i komunistického režimu. S Milanem ji procestujeme od severu k jihu. Ochutnáme skvosty vietnamské kuchyně, projdeme se starobylou Hanoí i moderním „Saigonem“ – městem neřesti. Odpočineme si na tropickém ostrově Phu Quoc, přespíme na lodi ve světoznámé zátoce Ha Long Bay, navštívíme fabriky na rybí omáčku a jako bonus se podíváme na skok i do Kambodže! Vietnam navštěvuji  už šest let. Pracuji zde jako průvodce, věnuji se také extrémním kuchyním ve světě a tak se ve Vietnamu podíváme i na hadí krev, ptačí sliny nebo kachní embrya. 

extrémníjídla ve světě

poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, ochutnejte smaženou tarantuli v Kambodži, nebo objevte chuť Malajsie v  nejsmradlavějším ovoci na světě. Proč to vlastně lidé jedí jak to chutná? Cestopisná přednáška o tom, aby jsme poznali a pochopili, že jiný kraj znamená  jiný mrav i v jídle. Přednáška je spojena s ochutnávkou exotického ovoce a praženého hmyzu.

Přednášející: Milan Václavík

hmyz jako jídlos ochutnávkou

-využití hmyzu jako potraviny. Jak chutná cvrček a bude hmyz opravdu potravinou budoucnosti? Kde všude ve světě se hmyz konzumuje? Přednáška spojená s live cooking o nutričních hodnotách hmyzu, o jeho využití v kuchyni a o tom, kde všude ve světě se s touto prapodivnou pochoutkou setkáte.

Přednášející: Milan Václavík

Vietnamcamdialaoos

Nejbezpečnější země střední Ameriky o velikosti Slovenska nabízí nepřeberné množství zážitků.Země plná divokých zvířat, nedotčených pralesů a pohodových lidí. Tůry do pralesů, krmení krokodýlů z ruky, koupání v horkých pramenech pod aktivními vulkány i rafting na divokých řekách uprostřed divočiny. Chuť kávy, kakaové plantáže, ananasové tour i serfování a kokain je vše, co zde můžete ochutnat! Kostarika je země, kde "pura vida” v překladu jednoduchý život, nebo štastný život, uslyšíte místo pozdravů každý den tak dlouho, dokud na Kostarickou pohodu nenajedete také. Přijďte si poslechnout o třítýdenním putování autem po Kostarice.

kostarikapura vida

Nejbezpečnější země střední Ameriky o velikosti Slovenska nabízí nepřeberné množství zážitků.Země plná divokých zvířat, nedotčených pralesů a pohodových lidí. Tůry do pralesů, krmení krokodýlů z ruky, koupání v horkých pramenech pod aktivními vulkány i rafting na divokých řekách uprostřed divočiny. Chuť kávy, kakaové plantáže, ananasové tour i serfování a kokain je vše, co zde můžete ochutnat! Kostarika je země, kde "pura vida” v překladu jednoduchý život, nebo štastný život, uslyšíte místo pozdravů každý den tak dlouho, dokud na Kostarickou pohodu nenajedete také. Přijďte si poslechnout o třítýdenním putování autem po Kostarice.

Pozvánky:

Kotva 1
26513168_1803097979714350_1696229823_o.jpg

3. února 2022

Kostarika -země pralesů a zvířat v Z00 parku Vyškov

Třítýdenní putování po jedné z nejkrásnějších zemí plné exotických zvířat. 

Fototapety_Stará_antická_mapa_56.jpg.lar

27. února 2020

Online zde

Extrémní kuchyně světa

18:30

Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.

IMG_1671.jpeg

1. října 2019

Slatiňany

Ochutnávka hmyzu

18:00

Řekněte více o nabízených lekcích. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce pro zobrazení dynamického obsahu.

IMG_9983.jpeg

3. listopadu 2021

Maroko - perla severní Afriky
Brno - klub cestovatelů
FB událost zde

Velký okruh Marokem. Hory, pouště, beduíni i památky staré stovky let. Marocká kuchyně, pohled do duše beduína a noci v pouštích. 

8FE1BAD8-2DAC-4EA7-AA07-38B660EC81E8.jpg

27. února 2020

ZOO park Vyškov

Maroko

17:00

Řekněte více o nabízených lekcích. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce pro zobrazení dynamického obsahu.

green-and-brown-round-fruits-3888735.jpg

29. dubna 2021

Online - zde

Všechny chutě světa, včetně těch nejšílenějších...

Poznejte netradiční chutě z celého světa. Jídla, která jsou v nejodlehlejších koutech naší planety velkou delikatesou a jinde jejich konzumace nahání husí kůži. Jak chutná tarantule, nebo smažený štír? Navštivte hadí vesnici Ve vietnamu, nebo objevte chuť chuť Malajsie v nejsmradlavějším ovoci na světě.

96634B57-2F64-4874-8D3B-38A4F8F73365_edi

19. ledna 2020

GO kamera

Vietnam

18:00

Řekněte více o nabízených lekcích. Přidejte obrázky, text a odkazy, nebo připojte data ze své kolekce pro zobrazení dynamického obsahu.

2018

42045521_2255628287800267_20476182495494

11.listopad cestovatelský festival Obzory Praha

Extrémní gastronomie ve světě

 

Začátek: 17.30

11.

List

FXT16642.jpg

6.listopad Klub cestovatelů Brno

Borneo- sabah

Začátek: 17.30

6.

List

14449744_1212733165451643_72898813445520

3.listopad cestovatelský festival Caminos K. Vary

Extrémní a exotická jídla ve světě

 

Začátek: 11.00

3.

List

Document-page-001.jpg

20. září 2018​ Kino Heřmanův městec

Všechny chutě Asie + ochutnávka

Začátek: 18.00

20.

Zář

26. dubna 2018​ Cestovatelský festival Nadivoko -

Brno, Malá Amerika

Kostarika- perla Střední Ameriky

Začátek: 18.45

26.

DUB

16. dubna 2018​ Klub cestovatelů Brno, Veleslavínova 14

Kostarika- perla Střední Ameriky

Začátek: 17.00

16.

DUB

12. dubna 2018​ městská knihovna Kyjov

Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka

Začátek: 17.00

12.

DUB

7. dubna 2018​ Brandýs nad Labem

Kavárna Dvě vrány

Jak chutná Asie? + ochutnávka

Začátek: 17.00

7.

DUB

24. března​ PVV Ideon Pardubice

Chuťe blízkého východu a hmyzí kuchyně + ochutnávka

Začátek: 11.00 a 13.30

24.

Bře

22. března​ Městská knihovna Jevišovice

Exotická a extrémní jídla na cestách po Asii

Začátek: 18.00 - vstupné ZDARMA

10. března KD Březnice

Exotické a extrémní jídla ve světě + ochutnávka žabích stehýnek, tarantulí, štírů a exotického ovoce

 

Začátek: 18.00

14. února 2018 Klub cestovatelů Brno

Kostarika - země pralesů a divokých zvířat

Začátek: 18.30, Veleslavínova 14

BVV - region tour Brno​ 

Exotické kuchyně světa

Kdy:

20.-21.1.2018

14.00-15.00 h

5. prosince Brno - Borneo

Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14

Kdy: 18:30

3. prosince Brno - Extremní jídlo ve světě

Kde: restaurace Klub cestovatelů, Brno, Veleslavínova 14

Součástí přednášky bude pětichodové menu

Kdy: 18:00

29. Listopadu Vyškov - všechny chutě Arabského světa

Kde: kino Sokolský dům

Kdy: 17:00

bottom of page