Gallo pinto - typická kostarická snídaně
ZAJÍMAVOSTI, KTERÉ BY JSTE MĚLI PŘED CESTOU VĚDĚT. TIPY NA DOBRÉ JÍDLO, KTERÉ PO CESTĚ KOSTARIKOU MUSÍTE OCHUTNAT
KOSTARICKÁ KUCHYNĚ
Základem - kostarické kuchyně jsou rýže a fazole. Ty se vyskytují ve většině jídel buď jako samotné jídlo, nebo jako příloha. Rýži přivezli do střední Ameriky Španělé. Fazole se tam pěstují odjakživa. Časté jsou ryby, hovězí maso, kuřecí maso, kukuřice, zelenina a čerstvé ovoce zase tak často součástí jídel není. Samostatnou kapitolou jsou hamburgery. Ty jsou výborné, všudypřítomné a příloha jsou běžně hranolky. Restaurace - jsou skoro všude a jejich úroveň je od těch drahých, luxusních až po obyčejné a levnější. Samotnou kapitolou jsou pak jídelny, které se jmenují „Soda" Jsou to levnější bistra, bufety nebo jídelny, kde se dá skvěle a rychle najíst. Často podávají tzv. „Hotovky“ Ceny jídel jsou vysoké, nebo spíše jídlo není to, na čem na cestě ušetříte. Porce jídel jsou však veliké. Často jsme se dělily dva o jednu porci.
CO OCHUTNAT V KOSTARICE
Restaurace - jsou skoro všude a jejich úroveň je od těch drahých, luxusních až po obyčejné a levnější. Samotnou kapitolou jsou pak jídelny, které se jmenují „Soda" Jsou to levnější bistra, bufety nebo jídelny, kde se dá skvěle a rychle najíst. Často podávají tzv. „Hotovky“ Ceny jídel jsou vysoké, nebo spíše jídlo není to, na čem na cestě ušetříte. Porce jídel jsou však veliké. Často jsme se dělily dva o jednu porci. Zde najdete tipy na jídla, které musíte cesto určitě ochutnat.
TIPY PŘED CESTOU
Hlavní město: San Jose .Je to v podstatě jediné velkoměsto v zemi. Zbytek měst na mapě jsou spíš velké "vesnice"Časový posun: + 6hMěna: CRC (colon)Vyměníte na místě za dolary, nebo eura. Každopádně Kostarika je hodně drahá. Jídlo stojí zhruba stejně jako u nás, připlatíte si ale za všechny aktiviti a za ubytování.Auta se na parkovištích parkují zásadně "čumákem ven" kdyby došlo k zemětřesení, nebo jiné živelné katastrofě, aby jste nemuseli vycouvávat. V hlavním měste to nikdo nedodržuje, mimo San José vás hlídači na parkovištích vždy upozorní ať přeparkujete, pokud stojíte obráceně.Na jídle se dá ušetřit stravováním v pouličních bufetech zvaných Soda. Jde o klasické bufety s posezením vevnitř i venku na ulici. Jídlo je zde čerstvé a velmi chutné. Nasajete místní atmosféru a cenově je pak až o polovinu levnější.
ČLÁNKY Z KOSTARIKY
Blog a články o této krásné zemi a jejím jídle
HAPPY HOUR
17:00–20:00
DENNĚ
HAPPY HOUR
17:00–20:00
DENNĚ