Ropa Vieja, kubánské trhané hovězí maso znamená v překladu staré hadry
Jordánsko je stát v Blízkém východě, který se vyznačuje bohatou historií, úchvatnými archeologickými památkami, včetně Petry a Wádí Rum, a stabilní politickou situací v regionu.
JORDÁNSKÁ KUCHYNĚ
Jordánská kuchyně je podobná ostatním kuchyním v regionu Levanty. Používá mnoho druhů zeleniny, jogurt, maso. K ochucování jordánských pokrmů se používají bylinky, česnek, cibule, rajčatový protlak, citron a mnoho druhů koření, populární je směs koření za’atar. Největším zážitkem bude tradiční beduínské jídlo Zarb pečené v zemi.
CO MUSÍTE OCHUTNAT
Jordánská kuchyně je podobná ostatním kuchyním v regionu Levanty. Používá mnoho druhů zeleniny, jogurt, maso. K ochucování jordánských pokrmů se používají bylinky, česnek, cibule, rajčatový protlak, citron a mnoho druhů koření, populární je směs koření za’atar. Největším zážitkem bude tradiční beduínské jídlo Zarb pečené v zemi.
TIPY PŘED CESTOU
Před cestou si online zakupte Jordan pass, ve kterém máte vízum do země a zároveň zdarma vstupy do všech památek, které jsou spravované státem. www.jordanpass.jos alkoholem je to v Jordánsku trochu složitější, nebo tam kde ho koupíte, není úplně nejlevnější tak si do batohu přibalte slivovičku. Ochutnejte ale určitě místní pivo Petra, které má 8 %Bezpečnost - Jordánsko je poměrně bezpečnou zemí
Blog z Jordánska
ZAJÍMAVOSTI O JORDÁNSKU A TIPY NA TO, CO CESTOU MUSÍTE OCHUTNAT.