PRŮVODCE PO INDII
ZAJÍMAVOSTI, KTERÉ BY JSTE MĚLI PŘED CESTOU VĚDĚT.
TIPY NA DOBRÉ JÍDLO, KTERÉ PO CESTĚ INDIÍ MUSÍTE OCHUTNAT
Průvodce po Indii
Ajurvéda
Varanásí
Koření
Indická kuchyně
Je velmi rozmanitá a definují ji kulturní, etnické i geografické rozdíly země. Jejím hlavním rysem je používání velkého množství koření, vegetariánská jídla a čili.
Hinduisté nekonzumují hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře.
Muslimové zase nekonzumují vepřové maso, protože jej považují za nečisté.
Džinisté jsou pak zase většinou striktní vegetariáni.
Indická kuchyně je také spjata s Ayurvédou, tradičním Indickým lékařstvím, kdy koření a suroviny hrají roli ve funkci našeho těla.
Co v Indii ochutnat
-
Masala čaj - indický kořeněný čaj s mlékem
-
Indické chlebové placky - pakory, čapáti, nány...
-
Dhal bat - čočka je v indické kuchyni základ
-
Pakory - Smažené zeleninové karbanátky
-
Byriyany - populární jídlo z rýže a masa, které najdete od Pákistánu až po Indii
-
Čatní - nejrůznější druhy ovocných a zeleninových „marmelád“ k masům a jídlům